Избори 2022 - Предизборни публикации

Делян Добрев: Нитратите да не се окажат „заслон“ за контрабандни канали през границата

Имаме информация за разследване от ОЛАФ на контрабанден канал през границата ни с Турция, през който са минали 550 тира с „тухли“, в които е имало маркови дрехи и обувки. Това заяви на ГКПП „Капитан Андреево“ водачът на листата на ГЕРБ – СДС в Хасково Делян Добрев. Заедно с други кандидати за народни представители днес те бяха на границата.

Тук сме по три причини, обяви Добрев. Като първа той посочи темата с нелегалните мигранти. Министър Демерджиев каза, че най-малко 10 гранични полицаи са свързани с каналджийство и трафик на хора. Интересно е парите, които са плащани на тази служители, дали са стигали до висшето ръководство на МВР и дали бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков трябва да носи някаква отговорност, попита Добрев.

Единственото, което ние чуваме през последните 10 месеца е за нитратите в чушките и доматите на „Капитан Андреево“. Аз не знам дали това е вярно, но съм силно скептичен, каза Делян Добрев. Според него ако е имало проблем с пробите на зеленчуците и плодовете, които стигат до 28 държави в Европейския съюз, това е щяло да бъде забелязано и от друга страна.

ГЕРБВ ГЕРБ – СДС били получили информация, че през „Капитан Андреево“ има организирани канали. Един от тях се разследвал от ОЛАФ. Той включва 550 тира с „тухли“, в които се оказва, че имало маркови дрехи и обувки, заяви Добрев. В същото време единственото, с което „Промяната“ свързват опазването на границата на България, са нитратите в чушките и доматите, допълни той и заяви, че разследването на ОЛАФ няма как да бъде прикрито.

Ако има такова разследване, то е срещу митничари на този пункт, а те бяха подчинени на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, отбеляза Делян Добрев. Той си бил направил труда да намери няколко публично известни случая на заловени във вътрешността на страната камиони с контрабандни стоки като дрога и цигари, които преди това са минали през „Капитан Андреево“.

Дали тези нитрати в доматите и чушките не са един заслон, за който слушаме вече 6 месеца – от една страна на граничните полицаи, за да прекарват нелегални мигранти и от друга страна зад гърба на митничарите, които гледат в посока на нитратите, чушките и доматите, да минават каналите с тухлите, с хероина, с цигарите, попита водачът на листата на ГЕРБ – СДС за Хасково.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button