Регион

Училищата в Димитровград ще се отопляват на нафта заради поскъпването на газа

Училищата в община Димитровград ще се отопляват на нафта, а детските градини на климатици и нафта заради поскъпването на газа с 300% след месец март тази година, съобщават от кметството.

Ще бъдат прегледани и обследвани отоплителните системи и котли, за да се подготвят учебните заведения за посрещане на зимния сезон. Димитровград е една от 75-те общини в България, която газифицира основните си социални и образователни дейности преди години с цел оптимизиране на разходите.

СрещаДнес кметът Иво Димов е провел среща с директорите на училищата и детските градини, за да обсъди готовността им за започване на учебната година в условията на очертаващата се енергийна криза.

Всички ремонти са приключили преди откриването на новата учебна година. Ще бъдат възстановени отново безплатните уроци по английски език в детските градини, както и игри по футбол и други при достатъчно деца. От 2012 г. общината осигуряваше на децата допълнителни педагогически услуги и безплатни занимания, които по време на пандемията бяха прекъснати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Баба Мравка
Баба Мравка
08.09.2022 10:20 10:20

В сферата на образованието в града масово купуват туби по 20 литра!

КуКу
КуКу
08.09.2022 10:27 10:27

Бавно но СЛАВНО в 20-ти век :)

Back to top button