Хасково

Протестното автошествие на зърнопроизводителите предизвика задръствания в Хасково

Протестното автошествие на зърнопроизводителите доведе до големи задръствания в Хасково.

Над 40 трактора се събраха на паркинга до ханче Клокотница и по Е-80 стигнаха до входа на Хасково откъм Харманли. От там тежките машини преминаха по булевардите „Съединение“ и „Васил Левски“, като отново излязоха на международния път и направиха втора обиколка по същия маршрут.

ПротестКакто Haskovo.info писа, протестът им е срещу вноса на зърно от Украйна, който според тях е безконтролен. Председателят на хасковското сдружение Станислав Стоянов заяви, че в момента няма пазар на зърно, а в бранша не могат да плащат все по-високите разходи за ток, горива и торове.

Протест
Станислав Стоянов

Според него държавата трябва да контролира вноса. Отделно нямало лаборатория, която да изследва какво е качеството на зърното, което идва от Украйна.

ПротестСтоянов коментира, че в момента се провеждала неформална среща на земеделските министри в Европа точно по тези въпроси. Земеделците се заканиха, че ако не бъдат чути ще изкарат комбайните по пътищата и ако трябва ще стигнат до София.

Протести на зърнопроизводителите се провеждат и в други градове на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button