Хасково

Обновиха футболното игрище на хасковска гимназия

Приключи обновяването на футболното игрище на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково.

То се намира до физкултурния салон на гимназията и е с размери 45,40 м на 24,50 м. Там е направена нова стоманобетонна основа, а върху нея има саморазливна спортна настилка.

По спечелен проект на Община Хасково ще се продължи с ремонтиране и на другото спортно игрище. Нашето желание е да имаме модерна мултифункционална училищна спортна база, допълват от гимназията.

Напредва и ремонтът на игрищата в хасковското основно училище „Любен Каравелов“. Двата ремонта струват близо 432 000 лв., а парите са от общинския бюджет.

В комплекса пред ОУ „Любен Каравелов“, който се намира пред общежитието на езиковата гимназия, има три игрища, които ще бъдат изцяло обновени.

След възстановяване на бетоновата настилка на игрището за футбол и хандбал се предвижда върху нея да се положи изкуствена трева. Ще има и врати. Ще бъдат почистени отводнителните системи и ще се изчисти тревната растителност в южната част.

Баскетболното и волейболното игрище също ще бъдат ремонтирани като се постави нова основа от плътен асфалтобетон. Игрищата ще бъдат оборудвани. Ще се ремонтират и трибуните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button