Регион

Скандал заради 40-тонни камиони, които минават по малко мостче

Скандал заради тежки камиони, преминаващи през забранен мост, се разрази в ранния следобед в Димитровград. По това време за пореден път товарен автомобил, натоварен с баластра от кариера, се опита да премине по мост, до който има знаци, забраняващи движението на камиони над 20 тона.

На място беше кметът Иво Димов, който обясни, че товарните автомобили от кариерата са 40-тонни и мостът всеки момент може да рухне. По него обаче се движат хората, които отиват до стария гробищен парк. Отделно под моста се намират тръби, свързващи дере, което при силни дъждове поема водата и ако се запуши се наводнява пътя и съседните складове.

Градоначалникът поиска сметка от шофьора защо при наличието на забранителен знак минава от тук. Той отговори, че е само изпълнител, ядоса се и слезе от камиона в опит да си тръгне.

ГлобиМеждувременно Димов извика полиция. Униформените доведоха обратно водача, който след кратко суетене премести камиона, който беше запушил пътя. Шофьорът ще бъде глобен с 20 лв. за извършеното нарушение.

Кметът обясни, че преминаващите от тук камиони ежедневно се глобяват с 20 лв. Проблемът бил, че това бил единственият пряк път, по който товарните автомобили излизали от наскоро заработилата кариера. Те носили материала за сероочистващите инсталации на ТЕЦ „Марица 2“.

Иво Димов каза, че е писал за проблема до няколко институции и се закани да монтира на пътя рамка, която да ограничи преминаването на камионите. До нея ще бъдат монтирани и камери, които да заснемат евентуални опити тя да бъде премахната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданина х
Гражданина х
05.10.2022 12:44 12:44

Голямата работа станала. Че се прави на големия кмет а града кочина

Last edited 1 year ago by Гражданина х
Milen
Milen
11.10.2022 18:56 18:56

При 20 лв ще си минават! Направете глобата 2000 лв и никой няма и да си помисли!!

Back to top button