Любопитно

Откриха ретроспективната изложба „Отвъд безкрая“ на фотографа Илия Мирчев

В Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково бе открита ретроспективна изложба на известния фотограф Илия Мирчев (1946 – 2011 г.)

Под наслова „Отвъд безкрая“ са подредени 30 цветни и 13 черно-бели фотоса от различни периоди на творчеството му. Репортажни снимки, портрети, пейзажи, актова фотография свидетелстват за търсенията на майстора зад обектива във времената, когато цветната фотография навлизаше у нас, и цялата обработка на заснетия материал се извършваше ръчно в тъмната стаичка. Илия Мирчев е внесъл нова стилистика в това изкуство, посочи фотографът Славян Костов.

ИзложбаДесетки роднини, колеги, приятели и близки изпълниха залите на галерията и се преклониха пред паметта на Илия Мирчев, когото помнят с високия професионализъм, предразполагащата усмивка, любовта към италианските песни и високите скорости.

Изложбата не остана чужда и на благотворителността. Дошлите на церемонията по откриването е имаха възможност да оставят дарения за лечението на 46-годишна жена с тежка диагноза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button