Хасково

Пореден епизод: Мъж „нарами“ бариера на тестовите паркинги в Хасково

Пореден вандалски акт срещу бариерите на паркингите в центъра на Хасково излезе наяве от видеонаблюдението.

От фирмата, инсталирала камерите, публикуваха нов запис, в който автомобил излиза от съоръжение след „ръчно“ манипулиране на бариерата. Този път това се случва на паркинга пред хотел „Аида“ снощи.

На излизане от паркинга пътник от колата повдига на рамо бариерата, докато превозното средство се измъкне. От записа не става ясно дали шофьорът се е опитал да представи билет, с който автоматично да се вдигне бариерата.

Ден по-рано от фирмата публикуваха запис от другия паркинг – до комплекс „21 век“, където младеж след неуспешен опит да излезе също „ръчно“ избута бариерата. Впоследствие при нов опит билетът проработи и вдигна автоматично загражденията.

И в двата случая се е наложило бариерите да бъдат ремонтирани, тъй като са били повредени. Паркингите работят в тестов режим и не се таксуват. Системата разпознава автоматично номерата на колите, но се издават и билети, които трябва да бъдат сканирани на изход.

От общинското дружество Тролейбусен транспорт, което стопанисва двете съоръжения, след като договорите с частната фирма изтекоха, обявиха, че тестовият режим ще продължи докато това е нужно, за да се изчистят всички възможни недоразумения, като показаните в записите.

Заснеха млад шофьор да блъска бариерата на паркинг в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.10.2022 17:03 17:03

Ясно е, че българинът е просто парче и върши простотия след простотия, ама в случая трябва да се вземе поука и тя е, че самообслужване без жив човек, който да вдига бариерата при проблем не може да има и от общината трябва да се преосмислят плановете. В България и особено в Хасково това не е вариант.

x_X
x_X
19.10.2022 17:19 17:19
Отговор до  Анонимен

Според последният абзац от статията, такъв тип поведение (вандализъм) не само е очаквано, но се и поощрява като част от тестовете, с цел да се подобри системата. Тролейбусен транспорт би следвало да благодарят на бета тестъра от снимката. Не виждам никакъв проблем в случая, освен ако авторът не се е загубил нещо в превода.

Иначе, по-прав не може да си – средностатистическият български поданик е много просто парче, последните изборни резултати са достатъчно доказателство по широк спектър от параграфи.

Бай ....
Бай ....
19.10.2022 21:16 21:16

Фирмата да не пращат записи ами да си оправят бариерите

Nenormalniq Bobi
Nenormalniq Bobi
20.10.2022 18:34 18:34
Отговор до  Бай ....

ei bai huy are stiga si se pravil che mnogo razbirash SHEFE, da ne ti chupq i na tebe barierata

Анонимен
Анонимен
20.10.2022 18:39 18:39
Отговор до  Nenormalniq Bobi

Ей такива тъпанари като тебе чупят не само бариери. Чупят държави, общества, а скоро и цялата планета!

Back to top button