Хасково

Училища в Хасковска област получават пари за спорт и изкуство

25 училища в Хасковска област получават средства за спортни занимания.

Сред тях са СУ „Св. Паисий Хилендарски“, основните училища „Св. св. Кирил и Методий“, „Шандор Петьофи“ в Хасково, ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград, СУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград. Класирани са също училища в Харманли, Меричлери, Маджарово, Войводово, Малево и други селища.

Финансирането идва по програмата на МОН „Заедно в изкуствата и в спорта“. Идеята е дейностите, които ще се реализират в областта на спорта, да допринесат за физическото, емоционалното и социалното развитие на учениците.

34 училища пък са класирани в модел „Изкуства“. Подпомагат се инициативи, които да спомогнат за стимулиране талантите на учениците, за развиване на личното творчество, на танцовото, музикалното и театралното изкуство. С такива дейности се ангажират училища в Хасково, Димитровград, Тополовград, Стамболово, Крепост, Книжовник и др.

Някои от училищата са успели да ползват средства и по двата модула.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button