Любопитно

Хасковски хореограф с номинация за „Кристална лира“

Хореографът на Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ в Хасково Иван Иванов е номиниран за наградите „Кристална лира“, които се дават за ярки постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство. В списъка с номинации са популярни български изпълнители, състави и педагози.

Иван Иванов е предложен за престижното отличие за творческата му дейност през последния сезон, както и за авторството на книгата „Традиционни фолклорни хорà от Хасковско – дар от поколенията“. Неговото краеведско изследване е принос в съхраняването на фолклорни танцови образци в етнографската област Тракия.

Учредени през 1997 г., призовете „Кристална лира“ се връчват по инициатива на Съюза на българските музикални и танцови дейци и агенция „Кантус фирмус“ с медийната подкрепа на Класик FM радио.
Всяка година като част от наградите „Кристална лира“ единственото радио за класическа музика в България присъжда и „Специалната награда на Класик FM“. Тя се определя от слушателите, които могат да изберат на кого да бъде връчен кристалният приз за ярки постижения в една от категориите.

Хореографът на „Китна Тракия“ събра в книга 42 хора от Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button