Хасково

Панихида на Архангелова задушница в Хасково, безплатни автобуси в Димитровград и Любимец

Днес е Архангелова задушница – една от трите най-големи задушници през годината. Тя е в съботата преди Архангеловден – 8 ноември.

На този ден се отдава признателност и се почита паметта на българските военнослужещи, загинали във войните, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време. Във всеки православен храм се прави обща панихида за починалите, молим се за душата на мъртвите и палим свещ.

Община Хасково и военно формирование 52 740 организират в 12 часа панихида пред паметника на загиналите от Хасково в заключителната фаза на Втората световна война. Паметникът е срещу северната фасада на кметството.

За улеснение на гражданите, които ще посетят своите починали близки в двата гробищни парка, община Димитровград отново осигурява безплатни автобуси, съобщават от кметството. Те ще се движат по познатото разписание. Автобус до гробищния парк и този път ще бъде осигурен в Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданка
Гражданка
05.11.2022 11:29 11:29

Потресеха съм от състоянието на гробищата на Кенана.Общината не е взела никакви мерки дори да изхвърли боклуците и натрупаните треви от последната задушница.Всичко е с треви, няма пътеки, боклуци са разхвърлени навсякъде.Нямам думи да изряза възмушението си към отговорните лица, да вземат да си хвърлят оставките и на тяхно място да застанат хора на които им се работи.

Анонимен
Анонимен
05.11.2022 17:42 17:42
Отговор до  Гражданка

Във Хасково е винаги така,но хасковлий си мълчат и търпят,в Димитровград е друго,изчистено е винаги,те как ли се справят,със сърце и душа

Back to top button