Регион

Димитровградски деца взеха награди от конкурса „Въведение Богородично“

Ученичките Александра Младенова и Евгения Димитрова от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград заеха първите две места на 9-ия Национален конкурс „Въведение Богородично“.

Шестокласничките са класирани в категория есе и разказ. Тяхна учителка е Денка Николова. В раздел стихотворения първенец в своята възрастова група е второкласничката Пламена Костова от същото училище.

Журито е присъдило третото място за проза на седмокласника Димитър Тумбалов от ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград с учител Кръстина Борисова.

Деветият национален конкурс, посветен на Деня на християнското семейство – 21 ноември, е организиран от културно-просветния отдел на Пловдивската митрополия. Тази година той събра над 500 деца от България, Северна Македония и Молдова, които изпратиха свои рисунки, икони, есета и стихотворения.

Надпреварата цели да стимулира творческите заложби и изяви на учениците, да ги накара да вникнат в ролята и важността на семейството да съхранява любовта, да възпитава децата във вяра, благочестие, почит и уважение към родителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button