Любопитно

37 двойки отпразнуваха златна сватба в Димитровград

В Деня на християнското семейство кметът на Димитровград Иво Димов посрещна 37 двойки, които празнуват своя 50-годишен съвместен живот, съобщават от общината.

Първата по рода си „Златна сватба“ организирана от кметството се проведе в емблематичния за времето си ресторант „Балкантурист“. На вратата семействата бяха посрещани от градоначалника, а момиче в народна носия им поднасяше питка за добре дошли.

СватбиВ ресторанта празнуващите ги очакваше истинска ретро изненада от времето на техните сватби. Събитието започна с лични емоционални спомени от сватбените тържества на присъстващите, които споделиха свои снимки, за които организаторите се бяха погрижили да бъдат проектирани върху екран в залата.

Кметът поздрави присъстващите, като сподели възхищението си към съхраняването на ценности от дълголетните двойки, които крепят като стожери брака. „Надявам се с вас да сложим началото на една нова традиция в общината и да покажем на младите хора, че бракът е институция, която се крепи върху любов, обич, и разбирателство. Вие сте пример за ценности и идеали, които крепят основни човешки отношения. Бъдете здрави! Радвайте се на прекрасните семейства, които сте създали и сте разраснали в годините с деца и внуци. Пожелавам ви от сърце да сте щастливи и сплотени!“, каза Димов.

СватбиСъс своеобразен обет за вярност двойките отново се врекоха да продължат пътя, по който вървят вече 50 години заедно и неразделно със своите партньори в любов и взаимно уважение като съпруг и съпруга.

Кметът поднесе на всяко семейство бутилка червено вино със златен етикет, което да споделят със своите семейства и автентично копие от акта за граждански брак, който се съхранява във архивите и който те са подписали собственоръчно преди 50 години със своите кумове. Изненада за празнуващите поднесоха и танцьорите от ОЦТИ „Галаксико“, които изпълниха популярни и любими за младото поколение през 70-те години песни и танци.

Ръченица от професионални танцьори с традиционните пиле и торта изправи на крака юбилярите. Типичният за времето на старите сватби „пряпорец“, изработен от читалищата от общината зарадва присъстващите, които споделиха спомени от своите сватби.

Огромна сватбена торта допълни хубавите емоции за празнуващите.

Изключително развълнувани от подготвения за тях празник възрастните хора споделиха, че поканата от кмета ги е изненадала приятно и че не само те, а и техните деца се вълнуват от събитието.

Повечето от семействата са сключили своя граждански брак именно в Димитровград, но имаше и такива, които живеят тук, но са се оженили в Хасково и други общини от областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button