Хасково

Финансират училища в Хасковско за участие в национални програми

25 училища в Хасковска област са класирани за участие в Националната програма „Иновации в действие“ на просветното министерство.

Сред тях са природо-математическите гимназии в Хасково и Димитровград, НУ „Алеко Константинов“ в Харманли, училищата в селата Книжовник, Узунджово, Свирачи, Железник. Всяко от тях получава средства за партньорства с посещения в училища за представяне на добри образователни иновации.

Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“ в Хасково пък ще бъде домакин на регионален форум за иновативни методи в училищата, организиран от Регионалното управление на образованието.

9 учебни заведения в областта са класирани за Националната програма „Бизнесът преподава“. В хасковската ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, СУ „Св. Климент Охридски“ в Симеоновград, СУ „Христо Ботев“ в Караманци и др. представители на бизнеса ще се включат в учебния процес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button