Регион

Хванаха 136 кг. бижута от началото на годината на Капитан Андреево

Близо 136 кг. златни и сребърни бижута са задържани от началото на годината на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

От началото на месеца са хванати накити за близо 74 000 лв. На 3 декември на пункта пристигнал автобус с турска регистрация, в който пътували водачът и 19 пътници от Турция за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При извършен личен преглед на един от пътниците – турски гражданин, в джобовете на палтото, панталона и сакото му са открити златни пръстени, синджири, гривни, обици. Извършената експертизата от вещото лице установява, че изделията са от 14 и 22-каратово злато, част от тях употребявани, с общо тегло 622.65 грама на стойност 55 714 лева.

Ден по-късно при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, превозващ групажна стока от Турция за Германия са открити 178 сребърни пръстена. Те били укрити в един от кашоните, намиращи се в товарното помещение на превозното средство. Според експертизата пръстените са сребърни проба 925 с общо тегло 2 998 грама на стойност 17 988 лева.

Контрабандно пренасяните златни и сребърни изделия са задържани. На пътника в автобуса и на шофьора на камиона са съставени актове по Валутния закон.

През изминалия месец при проверка на автобус в два специално изградени тайника бяха открити рекордните за тази година близо 30 кг. контрабандни сребърни изделия на стойност над 175 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button