Спорт

Дженев се класира за полуфиналите на двойки на „Ориндж Боул“

Илиян Радулов и Адрияно Дженев от Хасково се класираха за полуфиналите на двойки на турнира „Ориндж Боул“ в Плантейшън, щата Флорида, съобщават от федерацията по тенис.

Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години. Поставените под №4 в схемата българи разгромиха с 6:1, 6:2 Рея Хаттори от Япония и Ария Шах от Индия.

Илиян Радулов при юношите и Росица Денчева при девойките пък се класираха за четвъртфиналите на сингъл. Радулов, поставен под №7, победи на осминафиналите със 7:5, 7:6(2) №9 в схемата Даниил Панарин от Русия. Това е трета поредна победа за Илиян на турнира без да загуби сет. В първите си два мача Радулов загуби само седем гейма.

Българинът имаше преднина от 5:2 в първия сет, но допусна изравняване при 5:5. Радулов обаче взе следващите два гейма, а с това и сета. Във втората част Илиян навакса изоставене от 3:5 и стигна до тайбрек. В него Радулов се наложи със 7:2 точки и се класира за четвъртфиналите.

15-годишната Росица Денчева победи в третия кръг с 6:2, 6:4 поставената под №16 срещу Маделин Жесуп от Тайван. Това е трета поредна победа за българката при само един загубен сет. Денчева изостана с 1:3 във втория сет, но спечели пет от следващите шест гейма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button