Спорт

Силно хасковско участие в националния отбор по бадминтон

Националният отбор на България по бадминтон със силно хасковско участие ще се бори за първото място на европейската квалификация за смесени отбори Badminton Europe, съобщават от федерацията.

Тя ще се проведе от 15 до 18 декември в зала „Европа“ в София. В българската столица ще се изиграят мачовете от група 5️, в която са отборите на Австрия, Словения, Финландия, Литва, Белгия и България.

Националите са в първа подгрупа със Словения и Белгия. По регламент победителите в двете групи играят финал, а спечелилият мача се класира за Европейското отборно първенство за смесени състави през февруари следващата година.

Националният треньор Петя Неделчева е поканила на лагер преди квалификацията разширен състав от 20 играчи, в който са Стефани Стоева, Габриела Стоева, Христомира Поповска, Калояна Налбантова, Мария Мицова, Линда Зечири, Таня Иванова, Гергана Павлова, Даниел Николов, Димитър Янакиев, Иван Русев, Илиян Стойнов, Стилиян Макарски, Пейо Бойчинов и други.

„Започнахме подготовка за обиграване на състава за отборната квалификация. Гоним първото място и спечелване на квотата за основното състезание. Всеки се съсредоточава в своята дисциплина. Няма лесен отбор в групата – всеки двубой ще бъде труден“, коментира Неделчева.

На 15 декември е първата среща на България срещу Словения, а на 17-ти излизаме срещу Белгия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button