Любопитно

Правят хранилки и къщички за птици в хасковска гимназия

Учениците от агро-екологичните специалности в Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково подготвят домове и хранилки за птиците.

Това става в Еко работилницата на открито, която наскоро беше открита в гимназията. Увлекателните и полезни занимания са част от работата на клубовете, развиващи дейности по интереси в училището.

ГимназияВ клуб „Био земеделието във фермата“ с ръководител инж. Калин Иванов изцяло с подръчни материали учениците подготвят за предстоящата пролет нови домове и хранилки за птиците. Къщичките и хранилките се правят от див орех и рециклирани материали – гуми, конопени въжета, бутилки и други, допълват от гимназията.

ГимназияПо този начин учениците осъществяват на практика екологичните идеи за кръгова икономика, рециклиране на материали, опазване на ресурсите на планетата, съхраняване на животинските видове и като цяло – опазване на природата.

ГимназияРаботата по създаване на нови къщички и хранилки продължава. През пролетта те ще бъдат поставени в двора на гимназията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button