Спорт

Хасково вкарва средно по 100 точки на мач, Ивайло Тонев е най-резултатен

Един от лидерите на баскетболния „Хасково“ Ивайло Тонев е най-резултатният състезател в първенството на ББЛ – А група.

От началото на шампионата Тонев е реализирал общо 279 точки. Втори е Христо Бъчков от „Хебър“ (Пазарджик) с 238 т. В топ 5 е хасковлията Динко Христов с 202 т. Ивайло е първи по индекс на полезност, а Динко е трети.

Тихомир Желев е №1 в асистенциите, където трети е капитанът Виктор Колянов. Динко Христов е втори в класациите за борби в нападение и в защита. Ивайло и Виктор са лидери при стрелбата от 2 и 3 точки. Хасковският капитан е извършил най-много нарушения – 33. Ивайло пък е трети по понесени нарушения – 60.

Двама хасковски баскетболисти са в топ 5 по минути в игра – Тихомир Желев с 326 и Ивайло Тонев с 317 минути.

Като цяло отборът на Хасково е най-резултатен досега в първенството. Хасковлии, които са лидери в класирането, вкарват по малко над 100 точки на мач, а общо са реализирали 1 103 точки, като втори е техният преследвач „Хебър“ с 955 точки.

Haskovo.info припомня, че първенството се подновява на 8 януари в Пазарджик, когато Хасково ще играе с „Локомотив“ (Пловдив).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button