Регион

Задържаните за убийството на граничния полицай са крадци на животни – ВИДЕО

Задържаните за убийството на полицая край Елхово са били край границата, за да крадат селскостопански животни, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев след среща с турските си колеги на ГКПП „Капитан Андреево“.

Експертизите показват, че убийството е извършено с ловно оръжие, 12 калибър, а сачмите са били за едър дивеч. От прокуратурата посочиха, че разследването е към края си. След неговото завършване ще се прецени дали да бъде поискана екстрадиция на арестуваните.

Граничният полицай Петър Бъчваров беше застрелян на 7 ноември при обход на оградата между България и Турция. За убийството бяха задържани двама турски граждани – Енгин Е. (на 24 години) и М. Е. (на 28 г.), които са братя.

Главният комисар Петър Тодоров допълни, че между България и Турция се споделя цялата информация по случая. Има предложение за допълнителни 1 260 щата за охрана на границата. В момента се обучавали около 150 гранични полицаи. Провеждали се и занятия с дългоцевно оръжие, което можело да се използва при евентуално усложняване на обстановката по границата. В охраната й участват още жандармеристи и служители на Национална полиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button