Регион

Жители на Сираково притеснени от сеч в гората

Сигнали с искане за спешна проверка на сеч в гората край село Долно Сираково са изпратили местни жители. Те настояват институциите да вземат отношение, след като установили, че са отсечени повече от разрешеното количество дърва.

Според първоначалното разрешително дейността била разрешена до 30 декември миналата година, но те установили, че дървосекачите продължават да работят в района. За това сезирали Изпълнителната агенция по горите. Според документацията разрешеното количество е 43 куб. м за цялата година, а вече на мястото имало струпан 77 кубика дървен материал.

ДърваОтделно от това жителите на Сираково твърдят, че част от отсечените трупи не са маркирани. Дървосекачите палели огън в гората да се топлят и влизали нерегламентирано с колите.

Хората настояват за спешна проверка, тъй като са притеснени, че след изнасянето на дървения материал, което може да стане всеки момент, проверките няма как да установят нарушение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Антимангал
Антимангал
08.01.2023 17:26 17:26

Какви проверки бе? Вземайте саповете и бой до насиране.

Живко
Живко
09.01.2023 7:53 7:53

Под закрилата на кмета Мюмюн..

Back to top button