Любопитно

Стоян Караиванов в надпревара за приза „Музикант на годината“

Роденият в Харманли талантлив млад музикант Стоян Караиванов е номиниран за отличието „Музикант на годината“ на БНР. Носител на редица награди от национални и международни конкурси по акордеон и баян, днес той е особено популярен с изпълненията си на бандеон.

Стоян Караиванов е първият българин, който свири на този инструмент по класическа аржентинска система, която не се преподава в България. Обучението си по бандонеон започва през есента на 2020 г. в консерваторията „Джовани Пиерлуиджи да Палестрина“ в Каляри, Италия. Многократно е награждаван в национални и международни конкурси, носител е на почетна грамота от Българска академия на науките и изкуствата за високо изпълнителско майсторство. Миналата година получи и наградата „Олга Камбурова“, учредена в подкрепа на младите таланти.

Пак през миналата година той стана инициатор и ръководител на първия български танго оркестър. Репертоарът на Orquesta Tipica Libertango е изцяло посветен на класическото аржентинско танго, дебютният концерт бе през декември в столичната зала „България“.

Караиванов е изнасял концерти и е участвал в международни фестивали в редица държави, сред които Австрия, Германия, Италия и Словакия. Често е канен като солист от водещите симфонични оркестри и камерни ансамбли в страната, заслужено е аплодиран и от публиката в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button