Регион

Отбелязаха 145 г. от освобождението на Харманли

Харманли отбеляза 145 години от освобождението си от турско робство.

„18 януари – 145 години от подвига на нашите деди, дали ни правото днес да сме свободни. Нека не забравяме, че всички ние сме наследници на техния извисен дух, на възрожденския им плам, на героизма им. Това ни задължава и като хора, и като харманлийци, в нашето настояще и бъдеще, да полагаме усилия, за да може градът ни да става по-добро място за живеене. Нека се извисим над всичко недостойно, за да дадем добър пример и вярна посока за достоен живот, за да почувстваме радостта от голямата победа – Свободата“, каза в словото си кметът Мария Киркова.

ХарманлиРецитал със стихове изнесоха учениците от ОУ „Иван Вазов“, а възпитаниците на Жеко Ангелов гласовитите „Харманлийски славеи“ развълнуваха присъстващите с изпълненията си. Панихида в памет на загиналите за Освобождението отслужиха Негово Високопреподобие Архимандрит Богослов – Протосингел на Старозагорска Митрополия в съслужение с Архиерейски наместник Отец Живко Петров и свещеници, които малко по-рано отслужиха и Божествена света литургия по повод 188 г. от създаването на църквата „Св. Атанасий“, допълват от общината.

ХарманлиПред Руския паметник в знак на признателност венци и цветя поднесоха кметът на Община Харманли, председателят на Общински съвет Харманли, общински съветници, представители на политически партии, училища, детски градини, организации, граждани.

На 17 януари директорът на Историческия музей проф. Каснакова откри временна изложба под заглавие „Освобождението на Харманли“, която ще може да бъде посетена до 3 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button