Спорт

Адрияно започна с победа в Австралия, Георги е на финал в Австрия

Българските таланти Адрияно Дженев от Хасково и Елизара Янева се класираха за втория кръг на първия за 2023 година турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия. България е представена от рекорден брой тенисисти на Australian Open, съобщават от федерацията.

При юношите Адрияно Дженев показа страхотен характер и победи с 6:3, 2:6, 7:6 (10-7) Кайлън Бигун от САЩ. Срещата продължи 2 часа и 22 минути.

Дженев поведе с 3:0 и спечели първия сет с 6:3. Във втората част Адрияно изостана с 1:5 и Бигун изравни сетовете. В третата решителна част нямаше пробиви и се стигна до тайбрек. В него Дженев поведе с 9-7 точки и от първата си възможност затвори мача в своя полза. Във втория кръг Дженев ще играе срещу Зоран Лудоски от Сърбия.

Георги ГеоргиевГеорги Георгиев от Свиленград се класира за финала на двойки на турнира от категория J60 на ITF в Австрия. На полуфиналите състезателят на клуб „Хасково“ и Марек Нано от Словакия победиха с 6:3, 6:2 Барнабас Сифт от Унгария и Алексадер Вагнер от Австрия.

В спор за титлата Георгиев и Нано ще играят срещу Адам Сукуп от Чехия и Роман Венгер от Украйна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button