Хасково

51 бездомни кучета са обработени за година в Хасково, 12 са осиновени

51 бездомни кучета са кастрирани и обработени през 2022 г. в общинския приют в Хасково.

За сравнение през предходната година заловените кучета бяха 60. Тази година обаче екипът на приюта е имал проблеми с автомобила, а и повечето кучета в града вече били обработени.

12 животни са осиновени, основно от зоодоброволците. Това е повече в сравнение с предходната година.

Ползват се помещения и на бившето летище „Узунджово“. Там се изолират основно проблемни животни, като Кавказкият вълкодав, който на 14 юни миналата година нахапа дете в село Въгларово.

Около 450 са кастрираните кучета в приюта от неговото отваряне през 2019 г. досега. Осиновените пък са 48.

Глобиха с 2 000 лв. собственика на кучето, което нахапа дете във Въгларово

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стоян
Стоян
31.01.2023 7:19 7:19

Не знам какво обработват, но бездомните псета се множат по бързо и от циганите. Ако човек се разходи около следните обекти ще открие глутници от по над 10. Парк езерата, Енкаса-лебеда, Складовете посока КАТ, около Техномсркет/практис. За орфей няма да говоря. Бадема около иконома също. Арменския парк до нелина също. Разходете се малко, стига сте стояли затворени. Купете им по нещо на тия животни, стига са ровили по кофите. Постройте им къщички дори, като една репортерка от хасково нета, и те си имали в махлата бездомно куче. Е па прибери си го у вас. Абсолютно излагане с тая история по телефона МА госпожа. От еском медията сами вече може да сте си сензации в псевдо репортажите, които творите.

янко димитров
янко димитров
31.01.2023 9:48 9:48
Отговор до  Стоян

стига си писал глупости, никъде в хасково няма бездомни кучета.

Жител
Жител
31.01.2023 10:37 10:37

Около 33 блок на кв. „Бадема“ се навъртат няколко необработени кучета, като някои от тях са огромни, а пред блока има детско паркче с майки и деца. Като жител на същия този блок, ако не бъдат взети мерки, лично аз ще направя необходимото за да ги няма там, защото кучетата имат и агресивни изблици към живущи и минувачи.

Стоян
Стоян
31.01.2023 13:59 13:59
Отговор до  Жител

5 пари не дават, всеки да се оправя сам. След обаждане до общината за сходен казус на ул. Гюмюрджина ми беше заявено, че за бездомните кучета общината няма приет протокол, само кастрират и връщат на същото място откъде са били взети кучетата – подсещайте се сами. След опит да се свържа с една друга хасковска медия да вземем отношение по въпроса ми беше разказана историята с къщичката и бездомното кученце. Дайте да се организираме всички с тая госпожа освен та да направим на всяко едно бездомно куче по една къщичка. Прост народ, слаба държава. Плащайте данъци и си трайте. Та дръжте ми шапката и толлоз.

Back to top button