Хасково

Община Хасково изпрати помощ за пострадалите от земетресенията в Турция

Община Хасково изпрати днес стоки от първа необходимост за пострадалите от земетресенията в Турция, съобщават от кметството.

Дарението ще бъде предадено на побратимените с Хасково общини Одрин и Люлебургас. От там стоките ще бъдат разпределени и транспортирани до разрушените от земетресението райони на Турция.

ДарениеОбщинските служители дариха хранителни продукти, варива, брашно, макаронени изделия, дрехи и други. Заместник-кметовете Динко Тенев и Танер Емин съпровождат дарението до Турция.

ДарениеТе ще поднесат от името на кмета Станислав Дечев и жителите на Хасково искрени съболезнования за непрежалимата загуба. „Аз и моите съграждани от Община Хасково скърбим за хилядите загинали по време на земетресението в Турция и отправяме своите молитви за възстановяване на ранените, пострадалите и осиротелите! Нека Бог даде утеха на скърбящите семейства и сили на целия турски народ!“, написа в съболезнователна телеграма кметът Дечев.

ДарениеПривечер от общината информираха, че помощта е пристигнала в побратимените градове.

ДарениеВ публикация в социалната мрежа от Община Люлебургас благодариха за протегната ръка от Хасково с думите: „Границите ни са различни, болката ни е една и съща! Нашият град – побратим, Хасково, България, ни достави подготвените от тях материали за изпращане в зоната на земетресението. Ще излекуваме раните си със солидарност“.

ДарениеHaskovo.info припомня, че продължава събирането на помощи в БЧК – Хасково и останалите пунктове в Хасковска област.

Хасковлии вече даряват дрехи и завивки за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анна
Анна
09.02.2023 12:41 12:41

Имам спомен, че за Карловските села община Хасково изпрати един голям … А сега се натяга! Бог да ги прости жертвите в Турция и Сирия!

Back to top button