Регион

Откриха над 140 000 контрабандни цигари при две проверки на границата

Над 140 000 контрабандни цигари са открити при проверки на два автомобила, влизащи от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

122 600 цигари са намерени в турски камион, пътуващ от Ирак за Германия. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура.

При последвалия физически контрол в товарното помещение в кашони с дрехи са открити 6 130 кутии цигари без български акцизен бандерол.

В лек автомобил Мерцедес пък са намерени 900 кути цигари. Те са били скрити под купето – между пода и предпазна пластмасова кора на автомобила.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите са съставени актове по Закона за митниците.

Само за първите 10 дни на февруари митничарите на Капитан Андреево са задържали близо 20 000 кутии цигари без български акцизен бандерол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button