Любопитно

Златен медал „Капитан Петко войвода“ за столетницата Катерина Янева

Председателят на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково Кирил Сарджев връчи възпоменателен златен медал „Капитан Петко войвода“ на 101-годишната Катерина Янева, потомка на бежанци от Одринска Тракия. Към поздравите и пожеланията за здраве и дълголетие се присъедини и ръководството на Съюза на тракийските дружества в България.

Както Haskovo.info писа, семейството на Катерина идва в България от село в Мала Азия, заживява в Малки Воден, а след това в Бориславци. Трудовият стаж на днешната столетница преминава в Маджарово.

В работата е важно да си трудолюбив и честен човек, а също да си търпелив, каза Катерина Янева на честването на вековния й юбилей в Хасково. Ако си здрав, стоте години не тежат, щом сърцето е младо. А докато е на белия свят, на човек все му се иска да види повече и повече, допълни тя.

Потомка на горди българи, заобиколена от грижовни деца, внуци и правнуци, Катерина Янева пази и предава на потомците любовта към Тракия, с което заслужи най-високото отличие на Съюза на тракийските дружества в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button