Спорт

Григор спаси два мачбола и се класира на полуфинал в Ротердам

Григор Димитров се класира за първия си полуфинал за сезона, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията победи Алекс Де Минор с 2:1 сета, в отделните части 6:3, 3:6, 7:6 (6), на турнира в Ротердам, Нидерландия. В тайбрека на третия сет Димитров отрази два последователни мачбола, след като изоставаше с 4:6 точки, преди да обърне развоя – 8:6 точки, приключвайки мача с изумителна точка.

Съперникът на Димитров на полуфиналите ще бъде определен от дуела Даниил Медведев – Феликс-Оже Алиасим. За последно Димитров игра на полуфинал в края на октомври миналата година на турнира във Виена, когато беше спрян на тази фаза от Медведев. Алекс Де Минор пък пропусна отличен шанс да си даде подарък за 24-ия рожден ден, който празнува днес.

Григор Димитров започна вдъхновено срещата и след ранен пробив поведе с 3:1 гейма, след което с лекота затвърди за 4:1. До края на първата част българинът не показа никакви колебания при свой сервис и логично откри резултата с 6:3 след малко повече от 30 минути игра.

През втората част ролите на корта се промениха. Де Минор изчисти значително играта си, докато грешките от ракетата на Димитров зачестиха. Така австралиецът успя да поведе с 5:0 гейма, Димитров на свой ред върна единия от пробивите, но за повече нямаше сили – 6:3 за Де Минор и трети решаващ сет.

Финалният сет започна с ранен пробив за Де Минор, но Гришо успя бързо да се съвземе и след брейк на 0 изравни за 3:3 гейма. Впоследствие двамата взимаха подаванията си и логично се стигна до тайбрек. В него Де Минор поведе с 3:0, Димитров изравни за 3:3 точки. Де Минор стигна до два поредни мачбола при 6:4, но Григор успя не само отново да изравни, но и да поведе със 7:6, стигайки до мачбол, който реализира със страхотно отиграване до мрежата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button