Любопитно

Детски хор „Орфей“ с първа награда на международен конкурс

Хасковският детски хор „Орфей“ спечели първата си награда за 2023 г. – златото в международния зимен хоров конкурс „Йоханес Брамс“, който се проведе през в Австрия.

Онлайн надпреварата се организира за първи път и в нея се включиха 100 хорови състава от 24 страни, сред които Русия, Белгия, Латвия, Грузия, САЩ, Сирия, Китай и България, които се състезаваха в 10 категории. Певиците на Елена Цветкова спечелиха челното място в категория „Вокални ансамбли“ със сбор от 81 т. от 100 възможни.

Детски хор „Орфей“ при Младежкия център се представи с песните „Вечеряй Радо“ и „Дилмано, дилберо“, а записите бяха от концерта „С песните на поколенията“, състоял се на 1 октомври в Хасково. Организатори на конкурса са The World Organization for Promoting Music and Arts Education and Municipal Government of Mürzzuschlag, Austria.

Всяка от хористките получи Сертификат за наградата, с личната благодарност на президентите на двете организации. Със специален сертификат бе удостоен и диригента на хора Елена Цветкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button