Спорт

Божидар Саръбоюков се класира на финала на европейското първенство

Националният рекордьор за юноши на скок на дължина в зала Божидар Саръбоюков от „Хеброс“ (Харманли) се класира за първия си голям финал при мъжете на европейското първенство по лека атлетика в Истанбул, Турция на 3 март.

Божидар бе подкрепян от десетки българи по трибуните на „Атакьой арена“, а сред тях беше и сестра му Ирен, която тази година доведе личния си рекорд на скок на височина до 1.85, съобщава atletikabg.com.

Саръбоюков се класира за финала с последния си опит от 7.89 м. Той ще е на 5 март в Истанбул.

„Доволен съм от представянето си. Малко бях притеснен преди последния опит, защото беше малко рискован, но се надявам на финала да покажа най-доброто от себе си. Надявам се там най-после да скоча 8 метра – граница, която гоня през целия зимен сезон. Радвам, че се класирах за финала точно на националния празник, че представям България на 3 март и че сестра ми Ирен също е тук, за да ме подкрепя от трибуните“, каза след успеха талантливият атлет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button