Регион

Сигнал за отровени животни в село Книжовник

Сигнал за отровени животни в хасковското село Книжовник е подаден тази сутрин в полицията.

В центъра на селото са открити 4 мъртви бездомни кучета и котка. Хората предполагат, че са отровени през нощта.

Кметът на Книжовник Невена Рачева разказа пред Haskovo.info, че сутринта като е отивала на работа е видяла тялото на едно куче, но е решила, че е блъснато от кола. Малко след това обаче се обадили хора за останалите мъртви животни на няколко места в центъра на селото.

Хората нямат представа кой и защо е отровил животните. Те се надяват извършителят да бъде установен от полицаите. На сградата на кметството и на изходите на селото има камери за видеонаблюдение.

Според преброяването на бездомните кучета в община Хасково, извършено през февруари, животните в село Книжовник са 15 във видимо добро здравословно състояние без маркировка.

Както Haskovo.info писа, безстопанствените кучета на територията на общината са общо 583. От тях 421 са по селата, а 162 са в Хасково.

По-късно от полицията съобщиха, че труповете на животните са изпратени за аутопсия във Ветеринарномедицинския факултет в Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

Близо 600 са бездомните кучета в община Хасково, само 47 са с марка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Красавица
Красавица
08.03.2023 12:54 12:54

Гледайте малко хората . Стига с тези животни. Ние сме по зле живеещи от тях . Да ва е,** в ненормалниците … Всякой храни бездомните кучета и котки , а никой не гледа бездомните хораааа !!!!

невидимиятНани
невидимиятНани
08.03.2023 15:18 15:18
Отговор до  Красавица

Наистина, има бездомни хора, но някои, на които им се предлагат грижи, например, в Домове за старци, същите отказват услугата. Предпочитат да просят, или да се движат сред хората, предизвиквайки съжаление, вместо да отидат в Дом. Не на всеки психиката е пригодена да живее сред домуващи. Тези, които живеят в собствените си домове и са останали без грижа, би трябвало да им се назначават лични асистенти, но пък и те недостигат. А що се отнася до бездомните животинки, те по-лесно се манипулират от хората, убивайки ги. Но това не е правилния изход от ситуацията. И те имат души, Бог гледа. На всички е трудно в тези времена, в които живеем.

Красавеца
Красавеца
08.03.2023 16:29 16:29
Отговор до  невидимиятНани

Несъмнено има нужда от оправяне на много неща в нашата родина. Но само тук държат повече на животните от колкото на хората… За отровени кучета пиша , а за убитите хора мълчат…. За убито куче ще те вкарат в затвора,а за убит човек ще те изкарат луд или ще го пуснат под подписка … Затова мислете повече за хората и как те живеят. Бъдете живи и здрави.

Анонимен
Анонимен
08.03.2023 16:36 16:36
Отговор до  Красавеца

Това въобще не е вярно. Не си правете изводи от един конкретен момент. За убити животни се пише веднъж на няколко месеца, а за убити хора всеки ден. Освен това за убити животни досега не е имало ефективна присъда, така че реално писаниците Ви нямат общо с реалността, а само издават един от симптомите на болестта на българина – разбира от всичко и е последна инстанция, защото неговото мнение е най-важно и е факт. Именно това всичкоразбиране води до проблемите в страната и обществото ни.

ЕДИН ЧОВЕК
ЕДИН ЧОВЕК
08.03.2023 15:42 15:42
Отговор до  Красавица

Ненормална е майка ти…

Красавеца
Красавеца
08.03.2023 16:23 16:23
Отговор до  ЕДИН ЧОВЕК

Майка ми е свята жена за разлика от твоята!!! Дръж се вежливо тъпако !!!

Един от всички
Един от всички
08.03.2023 13:25 13:25

Помня че на това село последния кмет беше Иван Славилов след него май не е имало кмет не знам защо са писали че Невена е кмет🤷🤷

Анонимен
Анонимен
08.03.2023 23:42 23:42
Отговор до  Един от всички

Невена е кмет вече 4 година,писали са вярно

Back to top button