Любопитно

Хасковлията Михаил Делчев води тържество в Дания

Тържество, посветено на националния празник на България се е състояло в град Орхус в Дания, съобщават от Културното дружество Дания – България.

Присъствал е посланикът на България в Кралство Дания Светлан Стоев, членове на Културното дружество, сънародници, живеещи в района на Централна и Северна Ютландия, както и датски гости, свързани с България.

Официалното тържество е било водено от почетния консул на България в Дания, известния диригент от Хасково Михаил Делчев. Деца от българския учебен център „Св. Св. Кирил и Методий“ в Орхус са рецитирали стихове на Иван Вазов, датски музиканти са изпълнили български хора и народни песни.

ПразникМихаил Делчев е почетен консул на България в Дания от 2020 г. Основател и ръководител на дамски формации за български фолклор, той е активен популяризира на родната култура и музика в Дания, където живее. Миналата година в консулския му окръг е открито още едно българско неделно училище, важен акт за съхранението на българския дух сред младото поколение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button