Хасково

Потвърдиха ареста за каналджиите на 31 деца

Хасковският окръжен съд потвърди ареста на двама мъже на 24 и 32 г., обвинени в подпомагането на 31 деца от Афганистан да преминат незаконно през България.

Групата е заловена на 27 февруари тази година в харманлийското село Овчарово. Каналджиите е трябвало да получат възнаграждение. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лв.

Първоначално те са задържани под стража от харманлийския съд. Двамата са обжалвали мярката си за неотклонение, но днес хасковските магистрати я потвърдиха.

Сред мотивите за оставянето им в ареста са, че могат да се укрият, защото не пребивават на посочените от тях адреси и са безработни. Има и реална опасност да извършат престъпление, особено за единия, който е с предишни осъждания, допълват от ХОС.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БАЙ ИВАН
БАЙ ИВАН
24.03.2023 9:12 9:12

МЕЖДУ 1 И 6 МАХАТ ДО И СТАВА 16

Back to top button