Любопитно

Хасковлийка с награда от конкурса „Пролет върху листа“

Вирджиния Вълчева от 11 клас в ПГТ „Александър Паскалев“ в Хасково е класирана на 2-ро място в Националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа“, организиран от Община Кюстендил.

Нейната творба е подредена в изложба, която ще бъде открита днес в залата на Възрожденското училище в града, часове преди настъпването на астрономическата пролет в града. Там ще бъде и церемонията по връчване на наградите на отличените от журито.

Националният конкурс се провежда за 16-ти път. Участниците импровизират с различни изобразителни материали, създавайки натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения от цветове в пролетна хармония.

Впечатляващо е богатството от техники, които се използват: маслени картони, апликации, акварел, темпера, пастел, мозайки, стъклописи, сухи игли и различни смесени техники. Независимо от климатичните условия, от 2008 година насам пролетта идва винаги първо върху листовете на децата на България, казват организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button