Любопитно

Тракийци в Хасково честваха юбилярка

В навечерието на Деня на Тракия хасковски тракийци отбелязаха тържествено личния юбилей на дългогодишната деятелка Недялка Демирева.

Доскорошната ръководителка на успешната фолклорна певческа група „Тракийска дъга“ бе поздравена от председателя на настоятелството на читалище „Тракия 2008“ Димитрийка Храстова и председателя на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ Кирил Сарджев. Цветя, песни, пожелания за здраве, радостни дни и дълголетие получи юбилярката.

За активната си дейност за съхраняване на тракийския бит и култура и автентични тракийски народни песни Недялка Демирева е наградена с юбилеен златен медал „Капитан Петко войвода“, припомня Haskovo.info.

ПразникПотомка на бежанци от Беломорска Тракия, наскоро Демирева събра в книга вълнуващите истории на бащиния и майчиния си род. Скромното издание, което се превърна в събитие за тракийската общност и обогати краеведската литература, получи отзвук и извън хасковски регион. Колеги, някогашни ученици на Демирева, тракийци от страната не спират да поздравяват авторката за нейния труд , който припомня на читателя заръката „Бащино огнище не забравяй!“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button