Хасково

Завърши санирането за 2.2 млн. лв. на областната администрация в Хасково

Завърши санирането на сградата на областната администрация в Хасково.

Общата стойност на проекта, който започна на 13 октомври 2020 г. е 2 255 523 лв., от които 1 917 279 лв. е европейско финансиране, а националното е 338 343. Целта е да се подобри енергийната ефективност на сградата, да се удължи жизнения й цикъл и да се подобри работната среда на служителите и на посетителите, като е улеснен достъпът на хората с увреждания.

По сградата са извършени основни енергоспестяващи дейности. Подменени са дограмите, поставена е топлоизолация по външните стени, покрива и подовете, изградена е нова отоплителна и охлаждаща инсталация, поставени са алуминиеви радиатори за санитарните помещения, има нов котел на природен газ.

Поставени са нови LED осветителни тела, изградена е нова пожароизвестителна инсталация. На западното крило на сградата, е изграден нов външен асансьор, а във фоайето на южното крило на сградата е монтирана платформа за придвижване на хора с двигателни увреждания, допълват от общината.

РемонтСимволично лентата прерязаха кметът Станислав Дечев, временно изпълняващият длъжността областен управител Мартин Узунов и Михаил Александров от фирмата изпълнител.

„Това беше един от най-сложните проекти, които общината е изпълнявала и за наша радост приключи успешно. В едни ужасни времена на ковид-пандемия, на инфлация и на галопиращи цени строителят успя да изпълни обекта, както е заложен, затова искам специално да му благодаря“, каза кметът Станислав Дечев и поздрави екипа на проекта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.03.2023 23:55 23:55

Blokovete koga she sanirate?

Анонимен
Анонимен
28.03.2023 23:56 23:56

//na kukovo ljato sigorno

Back to top button