Хасково

Номинираха добри практики на учители в Хасковска област

Педагози в Хасковска област участват в националния конкурс „Добрите практики на фокус“.

Инициативата се организира за втора поредна година от фондация „Заедно в час“ и образователния сайт Prepodavame.bg и цели да събере, опише и популяризира добри практики от български класни стаи и училища.

„Личности на Българското възраждане, представени чрез My maps“ е селектираната от журито практика, предложена от Антоанета Христозова, учител по история и цивилизации в Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Идеята е да се разгледа по-интересно и интерактивно живота на българските революционери.

Боряна Петрова от ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград е предложила разработката „Ситуационната игра в начален етап на обучението-мотивационен инструмент за учене“. Играта е всеобхватна възможност за мотивация, ангажиране и сплотяване на ученици, и обхваща много елементи на учебния процес, казва авторката.

Номинирана е и Йовка Дионисова от СУ „Д-р Петър Берон“ в Тополовград, автор на практиката „Световни религии“. По-различният урок по география повишава инициативността на учениците, развива у тях креативност и артистични умения.

За конкурса са подадени над 240 кандидатури от учители от цялата страна. За пръв път тази година ще бъдат отличени и практики, избрани от публиката чрез онлайн гласуване до 21 април 2023 г. Целта е да се подкрепят усилията на учителите, които работят вдъхновено и иновативно за своите ученици. Награждаването е в края на април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button