Спорт

Двоен български триумф в Хасково: Адрияно и Йоана спечелиха международния турнир

С двоен български триумф завърши ITF турнирът от категория J200 за юноши и девойки до 18 г. в Хасково. Йоана Константинова от Плевен и хасковлията Адрияно Дженев спечелиха титлите на сингъл.

Дженев се наложи без проблеми с 6:3, 6:2 над италианеца Лоренцо Шиабази и се реваншира за поражението в първия кръг в Пловдив миналата седмица. Стартирал от квалификациите Адрияно стана шампион с осем поредни чисти победи. Това е първи успех за Адрияно на турнира в Хасково, след като през миналата година достигна до финала. За него това е пета ITF титла на сингъл и първа от турнира в Нови Сад миналото лято.

Константинова победи в оспорван финал румънката Елена Бертя – 6:1, 2:6, 6:4. Трофеят в Хасково е най-престижният в колекцията на Йоана, която има вече пет спечелени титли от турнири на ITF, допълват от федерацията.

ТенисШампионите бяха наградени от кмета Станислав Дечев. Финалистите бяха поздравени и от бащата на Григор Димитров – Митко Господинов.

ТенисИдната седмица Константинова и Дженев предстои да участват на супертурнира от категория J500 в Офенбах, Германия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Христо
Христо
23.04.2023 22:46 22:46

Тотеееф всичко е докоментирано няма да има прошка ..мършоо

Back to top button