Любопитно

Представиха сборник за 95-годишнината на ПГЛП „Райна Княгиня“

95 години от създаването си празнува хасковската Професионална гимназия по лека промишленост „Райна Княгиня“.

По повод годишнината в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ беше представен сборникът „95 години история“, издаден от ПГЛП „Райна Княгиня“ със съдействието на Държавен архив – Хасково.

Заместник-кметът Мария Вълчева, директорът на архива Станислав Станилов и представители от РУО бяха сред официалните лица на форума. Гимназисти представиха историята на учебното заведение-наследник на първото девическо училище в Хасково с изучаване на шев и бродерия, допълват от общината.

ПГЛППо време на честването бяха представени и последните постижения на възпитаниците на гимназията. Преди дни те спечелиха наградата на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ от Националното състезание „Млади таланти“ и възможността да участват в творческата програма „Устойчива мода“ и отличия от Националния фестивал по фризьорство „Сърце в зелено“ в Пазарджик.

ПГЛП

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button