Регион

Карадайъ в Караманци: Трябва да има правителство с участието на ДПС

„Мисля, че трябва да има правителство подкрепено и с участието на ДПС, за да има стабилност и сигурност“, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на празника в село Караманци, община Минерални бани.

Той съобщи, че експертите на ДПС и ГЕРБ-СДС вече са се видели, като предстои лидерска среща. По неговите думи, на първо място е важно да се преодолее политическата криза в страната.

„Хората преди и след изборите ни казаха, че искат да има правителство. Днес основните проблеми на хората са високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи. Те очакват час по-скоро решение на проблемите. България в последните 2 г. изостана от своите съюзници и партньори в ЕС. В момента личният, персоналният и партийният егоизъм не вършат никаква работа на хората“, допълни лидерът на ДПС.

ПразникПразникът в Караманци е посветен на събитията от 10 май 1984 г., когато в селото е проведен масов бунт срещу насилствената смяна на имената на местните мюсюлмани. Това е един от първите случаи на съпротива срещу Възродителния процес.

По традиция на празника в Караманци идва ръководството на ДПС. Празничната програма предвижда народни борби с награден фонд 10 000 лв. За победителя е предвидено теле, за втория – коч, а за третия – агне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Стамов
Георги Стамов
07.05.2023 18:21 18:21

А бунтовете на православните тогава българи в Родопите срещу превръщането им в мюсюлмани?? Кажи бе, Мустафа?? Клане е било! Тука само имената – религията им никой не я сменял. И без това доста от вас доброволно си ги сменяха или го желаеха! Палячо! Защо пък трябва да участвате???

Last edited 10 months ago by Георги Стамов
Георги Стамов
Георги Стамов
07.05.2023 18:29 18:29

Община Мин. бани трябва да премине към общ. Черноочене…и тук и там са турци – в чернооченско всичките, в мин.бани повечето.

Back to top button