Регион

„Търговецът“ с брадва от Брягово с обвинения за заплаха за убийство

Грозят го до 6 години затвор и санкция от БАБХ до 7 000 лева

Две обвинения за заплаха за убийство е повдигнала Районната прокуратура в Хасково срещу 44-годишния мъж, който в понеделник е заплашил с брадва служители на реда и инспектори от Агенцията по безопасност на храните в село Брягово.

Малко преди обяд полицаи са дошли по сигнал в къщата в центъра на селото, където установили, че има различни видове стоки с цени, но без документи за произход, както и за търговски обект. Те са извикали на място служители на БАБХ за проверка.

От самото начало 44-годишният собственик на къщата се държал агресивно, а след това извадил и брадва, с която заплашил проверяващите. Стигнало се и до сблъсък.

Мъжът е задържан. С решение на наблюдаващия прокурор му е наложен и 72-часов арест. Обвиненията за заплаха за убийство са две – срещу двамата полицаи. Законът предвижда наказание до 6 години затвор.

Предстои да бъде преценени дали да бъде подведен под отговорност и за агресията срещу двете служителки на Агенцията за безопасност на храните.

Стойчо Курдов
Стойчо Курдов

Това е ежедневие за нашите служители, но няма да ни спре да си свършим работата, коментира днес директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково Стойчо Курдов. Той посочи, че инспекторките са изплашени, но са си свършили работата и мъжът с брадвата ще понесе отговороност. Санкцията започва от 2 000 лева и може да достигне до 7 000 лева.

Делчо Митев
Делчо Митев

Мъжът е „отворил магазина“ си в Брягово едва преди няколко седмици, когато се е заселил тук. Според кмета Делчо Митев той и преди е търгувал в селото като „мобилен търговец“. Местните хора предпочитали да пазаруват при него, въпреки че обектът е бил незаконен заради по-ниските цени.

Нелегален търговец нападна с брадва полицаи и служители на БАБХ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Наско
Наско
17.05.2023 9:53 9:53

Нелегална търговия – този си е на чист печалба, а магазините ги дерат от проверки и глоби. Носи си стокичка от Одрин и кеф.

Back to top button