Регион

Училището в Минерални бани единствено в областта обучава кадри за СПА туризма

За пета поредна година СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани обявява прием на ученици след седми клас.

Единствено тук в Хасковска област се организира професионално обучение по специалността „Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове“ (СПА) от професионално направление „Терапия и рехабилитация“.

Амбицията на училището в националния курорт е да завоюва място в сферата на средното образование за подготовка на квалифицирани кадри за туристическия бранш, като предимство се дава на подготовката на такива за балнеоложкия и СПА туризма. Учебната дейност e насочена към новите реалности на обществено-икономическия живот и подпомагането на местния бизнес.

Минерални баниКачественото образование и добрата подготовка са предпоставка учениците да продължат след това образованието си в сферата на медицината, по-специално на рехабилитацията, или да се реализират на пазара на труда. При обучението си младежите се запознават и с основите на медицинската професия. От тази специалност няма да излизат готови медицински специалисти, но ще има млади и готови хора, които ще могат да помагат на медицинските лица.

В часовете за отраслова и специфична професионална подготовка се изучават интересни учебни дисциплини като: долекарска помощ, организация и функциониране на СПА и УЕЛНЕС центрове, физикална терапия и рехабилитация, термални процедури и специализирана техника, лечебен масаж, фармакология и др.

Професионалното обучение на учениците се провежда от доказани специалисти в реална работна среда в Специализираната болница за рехабилитация „Айлин” и в хотел „Божур”.

Минерални баниОбучението се извършва в тясно взаимодействие с хасковския филиал на Тракийски университет – Стара Загора. От 2021 г. в него е открита специалността „Медицинска терапия и ерготерапия“. Това е много добро условие за утвърждаването на паралелката в Минерални бани, защото завършилите ученици, освен че ще могат да работят по специалността в хотелите в курорта, ще имат и възможност при желание да продължат образованието си близо до родните си места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.06.2023 22:57 22:57

Ужас

Back to top button