Хасково

Празнично шествие, наградени ученици и концерт за 24 май в Хасково – ВИДЕО

Над 1 300 деца, ученици и студенти се включиха в шествието в прослава на светите братя Кирил и Методий, българската писменост и книжовност в празничния 24 май в Хасково.

Пъстрото множество, водено от мажоретния състав, духовия оркестър и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ премина по централната градска част и стигна до площадка „Спартак“. Включиха се детски градини, училища, Медицинският филиал на Тракийския университет.

На площадката ученици от ОУ „Любен Каравелов“ пуснаха гълъби и балони в небето. Всички бяха поздравени от кмета Станислав Дечев: „Бъдете горди с българските първоучители и работете с достойнство и вяра за Хасково!“. Градоначалникът награди изявени ученици.

ПразникОтличието Ученик на годината в областта на спорта получи Стефанина Захариева от Спортно училище „Стефан Караджа“, в хуманитарната област наградата е за Йоана Аврамова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и Мартин Найденов ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, в природо-математическата област първенци са Стела Бинева от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и Цветомир Стайков от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, в областта на професионалното образование отличието заслужи Даниел Маджаров от ПГДС „Цар Иван Асен II“.

ПразникПразникът завърши с концерт, в който се представиха Клуб „Мажоретки“ от ОУ “Любен Каравелов“ с ръководител Антония Иванова, Вокална група „Щурче“ от Детска градина № 11 с ръководител Диляна Гъркова, Михаил Евтимов от СУ „Стефан Караджа“, Група „Танцово изкуство“ с ръководител Милена Налбантова и Танцов състав „Гайтанче“ с ръководител Мишо Кадиев от ОУ „Св. Климент Охридски“, Вокална група по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ от ОУ „Шандор Петьофи“ с ръководител Мариана Димитрова, Вокална група към ОУ „Васил Левски“, с. Книжовник с ръководител Михаил Паскалев, Танцова група с ръководител Диана Делчева, Шукран Сабриева и Величка Михайлова от ОУ „Никола Вапцаров“ с ръководител Стилияна Ангелова, Вокална група от ФСГ „Атанас Буров“ с ръководител Даниел Ленков и др.

ПразникHaskovo.info припомня, че снощи в театър „Иван Димов“ бяха раздадени отличията „Учител на годината“.

Наградиха заслужили учители в навечерието на 24 май в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тина
Тина
24.05.2023 13:00 13:00

Браво! Красота! Страхотна организация,аплодисменти !❤️

Back to top button