Спорт

Гришо спечели тричасова битка и се класира за финала в Женева

Григор Димитров се класира за финала на турнира на червени кортове в Женева, който е от категория АТП 250, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията направи страхотен обрат и победи американеца Тейлър Фриц с 3:6, 7:5, 7:6 (2). Срещата продължи 2 часа и 55 минути. Така Димитров достигна до 16-ия си финал в Тура на АТП, но и първи от февруари 2018 година в Ротердам.

Българинът не започна добре и загуби първите четири гейма, което се оказа решаващо и за изхода от първия сет. Във втората част деветият в световната ранглиста Фриц поведе с 4:2, но Димитров бързо стигна до 4:4, а в последствие реализира и ключов брейк за 7:5, за да изравни резултата.

Гришо продължи серията си на четири поредни гейма и поведе с 2:0 гейма в решаващата трета част, но Фриц веднага върна брейка и направи 2:2. Мачът продължи равностойно и се стигна до тайбрек. В него Димитров постигна серия от шест поредни точки, за да триумфира.

„Получи се много луд мач. Прекарахме доста време на корта. Много съм доволен от моето представяне. Чувствам се прекрасно. Направих още една крачка напред. Дойдох тук с целта да стигна възможно най-далеч и се радвам, че съм на финал. Надявам да продължавам така“, коментира българинът в интервюто си на корта.

Така в търсене на девета титла в кариерата си хасковлията ще се изправи срещу победителя от втория полуфинал между номер 3 Александър Зверев (Германия) и Николас Хари (Чили), които играят по-късно днес.

С победата първата ракета на България си осигури 49 940 евро и 150 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 33-ото място, но си гарантира завръщане в топ 30 на 29-ото място.

Турнирът в Женева е последна проверка преди започващото в неделя Открито първенство на Франция. Димитров ще играе в първия кръг в Париж срещу тенисист от квалификациите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button