Регион

Контрабандни бойни пистолети задържаха на Капитан Андреево

Два бойни пистолета са открити при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 28 май около 10 часа на пункта пристигнал турски тир, а водачът представил редовни документи за превозваната стока – автомобилни части от Великобритания за Турция.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателен контрол. При извършен личен преглед на шофьора, митничарите открили отзад на кръста на мъжа, прикрепени с колана на панталона, два пакета.

ПистолетиВ единия от тях е намерен боен пистолет и два пълнителя за него, а в другия – части на друг разглобен пистолет. Още части от него са открити в джобовете на якето на мъжа, в страничния долап на влекача, както и в таблото на шофьорската кабина.

Контрабандно пренасяните оръжия са иззети. На 53-годишния турски шофьор е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция, както и забрана за напускане на страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button