Любопитно

Театрали от Харманли и Любимец на национален фестивал

Театралната трупа при НЧ „Дружба-1870“ в Харманли участва в Националния фестивал на любителските театри в Нова Загора.

Там бе представен спектакълът „Агенция „Ромео и Жулиета“ за срещи, запознанства и човешка топлина“, сценичен вариант по пиеса на Иво Сиромахов, режисьор е Делчо Тодоров.

На фестивалната сцена се изяви и Театралната студия „Стойчо Мазгалов“ при НЧ „Братолюбие – 1884“ в Любимец. Режисьор на постановката „Езоп – Лисицата и гроздето“ от Гилерме Фигейреду е Неда Колева.

Целта на фестивала е да насърчи любителското театрално творчество и достъпа на публиката до културните продукти на други общини. Организатори са Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков-1870“.

Седемнадесет театрални колектива участват в тазгодишния Национален фестивал под патронажа на Галя Захариева, кмет на Община Нова Загора. Жури от професионалисти в областта на театъра определя носителите на наградите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button