Любопитно

Стотици самодейци се събират на фестивал в село Мустрак

Фестивалът „Запели са, заиграли край Сакара“ ще се проведе на 11 юни, неделя, в свиленградското село Мустрак.

Очакват се над 450 самодейци от 45 читалища, танцови групи и 42 индивидуални изпълнители, които ще се състезават за златни, сребърни и бронзови медали, плакети и 3 купи, за специалната награда на кмета на община Свиленград арх. Анастас Карчев, съобщи за Haskovo.info народният певец Тодор Кожухаров, който е родом от Мустрак.

Тъй като няма работещо читалище, фестивалът е подготвен от инициативен комитет в състав кметът на селото Костадин Господинов, Живко Желев, Тодор Кожухаров съвместно с отдел Хуманитарни дейности на общината. Журито е с председател Тодор Кожухаров и членове Тончо Тонев – хореограф и Ваня Папазова от отдел Хуманитарни дейности при община Свиленград.

Интересът е много голям и тъй като фестивалът е един ден са върнати много групи. След края и награждаването ще свири оркестър „Южни ритми“ с Донка и Тодор Кожухарови. Гости ще са кукерската група от Ивайловград с ръководител Калоян Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button