Регион

„Лекари без граници“ с медико-хуманитарна подкрепа за бежанци в Харманли

Международната независима медицинска хуманитарна организация „Лекари без граници“ със седалище Женева започва дейности в Харманли.

Мобилна клиника ще предоставя първична здравна помощ няколко дни в седмицата в Регистрационно-приемателния център за бежанци в града. Нуждаещите се ще могат да ползват психично-здравни услуги и медицински консултации. Организацията ще назначи социален работник, асистент-координатор на проекти и психолог.

„Лекари без граници“ осигурява спешна помощ на хора, засегнати от въоръжени конфликти, епидемии, липса на здравни грижи, както и на пострадали при природни или предизвикани от човека бедствия, независимо от раса, религия, вяра или политическа принадлежност. В България присъства през 2014 г., по време на шестмесечна интервенция в отговор на извънредната миграционна ситуация – масово пристигане на мигранти от Близкия изток.

Софийският клон на „Каритас“ – най-голямата благотворителна организация на Католическата апостолическа екзархия в България, пък ще назначи социален работник в Харманли. Позицията е свързана с практическа подкрепа на граждани на трети държави, които пребивават законно в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
12.06.2023 15:15 15:15

утайки мръсни!

Back to top button