Спорт

Васил Ривов се би с медалист от олимпийските игри в Токио

Хасковлията Васил Ривов се представи достойно през уикенда на карате Премиер лига във Фукуока, Япония.

Битките във всяка категория се провеждат във формат 32-ма състезатели разделени в 8 групи по 4-ма състезатели – по подобие на световното по футбол. Четиримата състезатели във всяка група се бият всеки срещу всеки. Осемте победителите от групата преминават в елиминационната фаза
и се борят за медалите.

Жребият постави Васил в една група с Алмасатфа от Йордания – единственият медалист от олимпийските игри в Токио в категория мъже до 67 кг. и първи на предишната „Премиер лига“ в Рабат, Мароко.

Решаващата битка за първото място в групата беше между хасковлията и състезателя от Йордания – победителят ставаше първи. Битката беше много оспорвана и през първата половина двамата не успяха да си отбележат оценка.

КаратеВ една от ситуациите треньорът на йорданеца поиска VR и съдията, който преглеждаше записа отсъди оценка за опонента на българина. „Оставаше малко време и аз трябваше да наваксам резултата и при размяна на удари съдиите отново отсъдиха точка за опонента ми, при което резултатът стана 0:2. Осъзнавайки важността на резултата от битката продължих да се бия и буквално в последните две секунди от срещата имах шанс от ситуация в клин да го хвърля и да взема 3 точки и с това да
взема победата. За съжаление от напрежението техниката ми не беше достатъчно чиста за да убеди съдиите. Останах втори в групата. Това ми дава самочувствие да продължа напред“, разказа Васил Ривов.

Следващото предизвикателство е Европейското студентско първенство по олимпийско карате, което ще се проведе в края на юли. „Целта ми на това първенство е златен медал“, амбициран е хасковлията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.06.2023 6:33 6:33

Браво, Васе!

Back to top button