Любопитно

Второкласничка спечели първа награда от национален конкурс

Деяна Вълева от 2 В клас на димитровградското ОУ „Алеко Константинов“ с класен ръководител Даринка Петрова беше отличена с първа награда в националния кръг на Националния конкурс на МОН в сътрудничество със Св. Синод на БПЦ – „Бог е любов“. В него тя участва със стихотворението „Моят свят“.

Конкурсът се провежда на два етапа. Първият е регионален, класираните на първо място ученици в него се допускат до втори етап, национален.

Тържественото награждаване на лауреатите беше в зала „Филхармония“ във Видин. Домакини на събитието бяха Видинска митрополия, която организира престоя на учениците в дунавския град и Основно училище „Любен Каравелов“, съвместно с РУО – Видин.

КонкурсНаградите на победителите бяха връчени от Видинския митрополит Данил и проф. д-р Павел Павлов от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Учениците получиха грамоти и ваучери, осигурени от МОН, заедно с икона на св. Ромил Бдински и шоколадови лакомства от Видинска митрополия.

Освен чудесната церемония, от РУО – Видин бе организирана за гостуващите ученици разходка и посещение на забележителностите на града: храмовете „Св. Димитър“, „Св. Николай“, мавзолея на Екзарх Антим Първи, Видинска митрополия, джамията на Осман Пазвантоглу, музея „Конака“, крепостта Баба Вида и др., допълват от димитровградското училище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button